Dokter E. uit Brugge zocht een manier om de warmte uit haar woning te houden. Haar nieuwe terrasoverkapping werd een verlengde van de woning en gaf haar meer dan ze op gehoopt had. Ze kreeg een plaats die geborgenheid, comfort en rust biedt. Een plek om te genieten, dankzij de goede zorgen van Indecon, ook in onuitgegeven Covid-tijden.

Voor Indecon staat een verhoging van de levenskwaliteit voorop. « We willen met onze overkappingen, zonweringen en ‘total outdoor-oplossingen’ bijdragen aan een goede balans in het leven van onze klanten, » zegt Dietrich Defour, zaakvoerder van Indecon.

« Zorgen voor onze klanten, dat is hen adviseren en hen iets aanbieden dat hun comfort gevoelig verhoogt. Om tot dat aanbod te komen, bekijken we de levenslijn van onze klanten. Die leert ons hoe, wanneer en waarom ze gebruik zullen maken van onze terrasoverkappingen of zonwering. En die behoeften sturen ons hele project, rekening houdend met weersinvloeden, oriëntatie, eventueel voorbijkomend verkeer, inkijk van buren enzovoort. »

Meteen een goed gevoel bij Indecon in hectische dagen

Eén van die klanten is dokter E uit Brugge. Ze kampte met het probleem dat haar woning op warmere dagen de allure van een sauna kreeg. « Ik heb lang getwijfeld en lang uitgekeken vooraleer ik verschillende verdelers aansprak. Maar na m’n eerste gesprek met Indecon had ik het gevoel : dit komt goed. Vanaf dat eerste contact al voelde ik zorg en aandacht in de manier waarop de mensen van Indecon me behandelden, » verklaart E.

 « In tegenstelling tot andere verdelers nam Indecon wél uitgebreid de tijd om alles meteen tot in de details te bespreken. Het eerste gesprek vond plaats half maart 2020, toen de eerste lockdown hier net alles helemaal lam legde. Ik herinner het me nog goed : we zaten buiten, het was koud en het waaide. Iedereen moest op dat moment wennen aan een situatie waarbij plots verplichte minimumafstand, mondmaskers en minimumcontacten in beeld kwamen. »

« Het was een stresserende periode, ook professioneel doordat we moesten wennen aan een totaal nieuwe werkmodus als arts. En dan besliste ik nog eens werken aan m’n huis te laten uitvoeren. Ik weet m’n momenten wel te kiezen, » lacht E.

Een extra aangename plek om te vertoeven

Toch heeft ze nog geen seconde spijt gehad van het feit dat ze haar wens doorzette en haar vertrouwen stelde in Indecon. De terrasoverkapping met schuifwanden is voor mij veel meer dan enkel zon- en windwering. Ze bezorgt mezelf en m’n kinderen puur genot. Ik vind er comfort en rust. Een stukje geborgenheid en gezelligheid na een hectische dag. Het feit dat we er veel meer vertoeven dan ik had gedacht, is voor mij het bewijs dat ik de juiste beslissing nam. En dat mijn verwachtingen ruim zijn overtroffen.

Alle wensen voldaan

« Ook het esthetische vond ik zeer belangrijk, » gaat E. verder. « En daar hield Indecon rekening mee. Voor de screens wou ik geen logge bakken. Ik wou alles elegant afgewerkt hebben. Met lichte natuurlijke kleuren. En daar slaagden ze wonderwel in. Op basis van hun eerste en enige voorstel. Ik durf te stellen dat Dietrich mijn wensen perfect kon vertalen naar een oplossing die voor mij ideaal was. Ik zou dan ook niet twijfelen om opnieuw met hen samen te werken. »

Klantspecifieke oplossingen bieden

« Onze sterkte zit in het erg breed gamma dat we kunnen aanbieden, » vult Dietrich aan. Op die manier vinden we quasi altijd een klantspecifieke oplossing. Dokter E. wilde bescherming tegen de zon, maar bijvoorbeeld geen hinderlijke screens op de weg naar haar terras. Ze wou ook echt meer van dat terras kunnen genieten.

Daarom koos ze voor de Algarve-terrasoverkapping met Loggiawood Privacy schuifpanelen. Binnenin de woning ging ze voor de Fixscreen zonwering en het kleiner terrasje aan de achterzijde van de woning werd een zontent 970. Een perfect voorbeeld van hoe verschillende oplossingen kunnen samengaan. 

 Snelle afwerking

Ondanks de strenge maatregelen verliep het hele project erg vlot. Twee maanden later, in juni, was het hele project afgewerkt. Klaar voor de zomer.

« Wat me goed deed doorheen het hele traject, was de duidelijke en voelbare inspanning van Indecon om me in deze moeilijke periode zo goed mogelijk van dienst te zijn. Zodra enkele stukken binnenkwamen, belde Dietrich me op en zorgde hij voor een zo spoedig mogelijke plaatsing. Ook al was het heel moeilijk werken op dat moment, zeker ook voor de plaatsers, ik zag stukje bij beetje verandering. En dat deed deugd in die hectische dagen. Het sterkte m’n verlangen om weer wat meer buiten te kunnen leven. Niet veel later kon ik genieten van mijn aanwinst, die ik niet meer weg zou kunnen denken.  De sauna is weg. En ik kreeg er heel veel voor in de plaats.

Indecon dacht met me mee

Dokter E. kijkt tevreden terug op de samenwerking met indecon. « De mensen waren uiterst open en respectvol. Alle geldende maatregelen werden gerespecteerd, ik voelde me echt op m’n gemak. Ik voelde sympathie en inlevingsvermogen in mijn wereld. Heel belangrijk voor mij en zelfs doorslaggevend voor mijn vertrouwen, was de manier waarop Dietrich meedacht en oplossingen aanreikte. Hij zocht de beste oplossing voor mijn situatie, voor mijn huis en voor mijn mogelijkheden. Een efficiënte en heel mooi ogende overkapping met zijpanelen, alsof we er een stukje woonkamer bijkregen in de tuin. Mijn terras wordt optimaal benut, de oplossing is perfect op maat en bovendien helemaal naar mijn smaak uitgewerkt. En ja, het is ook in mijn huis aangenamer vertoeven op de zonnige dagen. Die warmte blijft buiten. »

Levenskwaliteit bieden

« Als bevoorrechte Renson-verdeler zijn we fier op de meerwaarde die we onze klanten kunnen bieden, » besluit Dietrich. « Een verhoogde levenskwaliteit schenken, afgestemd op het specifieke levensritme en de wens van de klant, dat is onze missie. Daar gaan we elke dag voor. »

« Het voorbije jaar is nogmaals duidelijk geworden hoe belangrijk de zorgsector en haar mensen zijn voor ons allemaal. We zijn blij dat we via het werk bij dokter E. ons grote respect konden betuigen aan iemand die ook in deze onuitgegeven tijden het beste van zichzelf geeft voor de gezondheid van haar patiënten.

Wie interesse heeft in de oplossingen van Indecon voor zonwering, terrasoverkapping, carport en meer, neem gerust contact op.